Kollar winery
“Víno bez histamínu”
Produkujú svieže, moderné vína s nízkym obsahom histamínu vhodné na každý stôl a na každú príležitosť.

Od roku 2017 obhospodarujú 2 ha vlastných a prenajatých vinohradov na svahoch Malých Karpát, a to v Račianskom a Modranskom vinohradníckom chotári. Vyrábajú vína, ktoré odrážajú charakter danej lokality, teda terrior, pričom dva tak rozdielne vinohradnícke chotáre ponúkajú veľkú rozmanitosť.
Od roku 2019 začali vyrábať vína s nízkym obsahom histamínu a ostatných biogénnych amínov, a preto si ich vína môžu vychutnať aj ľudia s histamínovou intoleranciou.
V ich portfóliu nájdete zo suchých bielych vín Sauvignon Blanc, Irsai Oliver, Vetliner a z polosladkých Rizling Rýnsky či Pinot Blanc.
Zdroj: Kollar winery
Viac informácií o vinárstve nájdete na: https://www.kollarwinery.sk/